Visiosta MUOVIKSI.

Muovituotteet ja kumituotteet valmistaa Wiitta.

Me olemme sopimusvalmistaja, joka pysyy aikataulussa, tekee laatua ja ottaa asiakkaan vaatimukset huomioon. Modernilla konekannallamme voimme toteuttaa suurimmillaan jopa 6-kiloisen muovituotteen. Kumituotteiden enimmäispaino on 800 grammaa.

Kauttamme onnistuvat tuote- ja muottisuunnittelu, raaka-ainevalinta sekä muotinhankinta. Voimme toteuttaa tuotteen myös valmiista 3D-malleista.

Tarvittaessa valmistukseen osallistuu luotettava yhteistyöketjumme.

Mitä on ruiskuvalu?

Ruiskuvalu, tunnetaan myös nimellä ruiskupuristus, on muovituotteiden valmistusmenetelmä, jossa muoviraaka-ainetta sulatetaan, ruiskutetaan kovalla paineella muottiin ja jäähdytetään. Lopputuloksena syntyy muovituote.

Muita yleisiä kestomuovituotteiden tuotantomenetelmiä ovat mm. ekstruusio eli suulakepuristus, rotaatiovalu, puhallusmuovaus sekä 3D-tulostus. Ruiskuvalu eroaa edukseen edellä mainituista tekniikoista tuotteiden monimutkaisuuden, tuotantonopeuden ja mittatarkkuuden osalta, mutta on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää valita oikea tuotantomenetelmä kullekin tuotteelle.

Prosessissa muoviraaka-aine sulatetaan tyypillisesti 200-250 °C lämpötilassa käyttäen sähkövastuksilla tuotettua että kitkan synnyttämää lämpöä. Sula muovimassa ruiskutetaan korkealla, jopa 1.000-2.000 bar paineella, sylinterin sisällä liikkuvan ruuvin avulla muottiin. Korkea paine ja lämpötila vaativat ruiskuvalumuotilta suurta tarkkuutta ja laadukkaita materiaaleja, jotta korkealaatuisia tuotteita voidaan valmistaa jopa miljoonia kappaleita.

Jaksoaika, eli aika jossa yksi, tai monipesäisen muotin ollessa kyseessä, useampi muovituote valmistuu, vaihtelee käytettävän materiaalin, muotin suorituskyvyn ja muiden tekijöiden johdosta 6 ja 200 sekunnin välillä.

Esittelemme mielellämme prosessia tarkemminkin, joten kannattaa olla yhteydessä meihin.

Sopimusvalmistus Suomessa?

Meiltä kysytään usein, että miten voimme palvella globaaleja asiakkaita Suomesta? Resepti on varsin yksinkertainen: hinta, laatu ja toimitusvarmuus.

Useimmat tuotannontekijät ovat samoja ympäri Maailman: energian hinta, tuotantovälineet, raaka-aineet jne. Merkittävä ero syntyy puolestaan siitä, miten tehokkaasti näitä hyödynnetään. Vuosikymmenten kokemus omien tuotteiden valmistamisesta ja viennistä kansainvälisille markkinoille on opettanut meitä ja tätä osaamista jaamme auliisti myös kumppaneidemme kanssa. Usein kaupankäynnissä tuijotetaan vain hintaa, mutta me haluamme tarjota kumppaneillemme oikeasti kokonaisedullisen ratkaisun.

Osaava ja monitaitoinen henkilökunta on laadukkaan toiminnan ja tuotteen tärkein tekijä. Ylitämme asiakkaidemme odotukset päivittäin, voisimmeko tehdä saman teille? Ota yhteyttä.

Logistiikka ja varastointi? Onnistuu!

Valmistuksen ohella tarjoamme asiakkaillemme heidän tarpeidensa mukaiset kokoonpano-, varastointi- ja logistiikkapalvelut.

Kun tarvitset luotettavan ja joustavan toimittajan tuotteillesi, on yhteistyökumppanisi Wiitta Oy.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

ruiskuvalu |ruiskupuristus | kappaleen koko
Ruiskuvalu | suurin tuote 60x80 cm
ruiskuvalu | ruiskuvalukoneet